Carti

Ce carti mi-au placut in 2020 (4) ­čĺľ

Anul 2020 a fost un an plin de emotii, de trairi, de senzatii de neputinta, de teama zilei de maine pentru fiecare din noi. Personal, mie anul 2020 nu mi-a adus bucurii prea multe, deci si in consecinta nu regret ca a trecut. Schimbari prea mari in stilul meu de viata nu au avut loc, 80 % din existenta mea e cam la fel, cu mici exceptii. Anul trecut mi-a dat ocazia de a regasi placerea cititului ( nu am pierdut-o niciodata, dar s-a diminuat considerabil in ultimii ani). Ei bine, 2020 mi-a (re)dat ocazia de a pune mana pe cat mai multe carti. Nu am citit un numar foarte mare, dar nici nu am contorizat, dar anul acesta imi trec pe o agenda tot ce citesc. In plus, mi-am propus sa fac si un Project Pan cu ce vreau sa termin de la fonduri de ten, mascara etc. pana la parfumuri. Treaba multa anul asta ­čśé. In fine, astazi vreau sa va povestesc despre 4 carti care mi-au mers la suflet ( una am citit-o in 2019), dar si in zi de azi e in top si o sa incep chiar cu ea.

Jean des Cars ( Jean Marie de Perruse des Cars) este un scriitor si jurnalist francez si colaboreaza / colaborat cu nume mari de reviste precum Figaro magazine, Jours de France si Paris Match. Are cateva carti scoase, in special pe teme istorice, carti pe care mi le doresc in colectie, dar momentan m-am oprit doar la Saga favoritelor. Mi-a placut nespus de mult cartea, in special stilul de scris al autorului, precum si modul de expunere al actiunii si fotografiile cu personalitatile din vremurile trecute.

Dupa cum sugereaza si titlul, este vorba de cateva favorite ( femei care se bucura de favorurile unei /unor persoane de rang inalt) de la curtile regale din secolele trecute. Printre acestea se afla si Agnes Sore, Madame de Pompadour, Madame du Barry, Magda Lupescu ( Lupoaica lui carol al II-lea) etc. Nu o sa detaliez mai mult, caci as strica placerea de a lectura a celor ce nu au citit-o. Daca va plac cartile cu tematica istorica, aceasta este una dintre ele. Mie mi-a placut enorm de mult cartea, una din cele mai bune carti citite de mine vreodata, urmate de binecunoscutele romane ale lui Mihail Drumes Invitatie la Vals, Scrisoare de dragoste, Elevul Dima dintr-a saptea. Bine, acestea le-am citit acum mai bine de 10 ani, dar in continuare raman niste carti aparte.

Saga Favoritelor o gasiti cam in toate librariile, eu imi aduc aminte ca am luat-o de la Diverta si am dat pe ea in jur de 60 lei.

Sara Jo Moyes este o jurnalista si scriitoare britanica, si a debutat in 2002 cu primul roman Sheltering rain.

Urmatoarele carti sunt de fapt o serie. Prima carte din serie Inainte sa te cunosc ( 2012) de Jojo Moyes a si fost cea care a avut cel mai mare succes, fiind si ecranizata in 2013. Povestea este una simpla, nu are nimic complicat, insa te prinde foarte repede. Este vorba de o tanara, Louisa care este in cautarea unui nou loc de munca, dupa ce a fost concediata. Cu greu, reuseste sa isi gaseasca o slujba mai atipica, de asistenta permanenta pentru un tanar paralizat. Si de aci, va las sa va imaginati voi ce se intampla.

Urmatorele doua carti, Dupa ce te-am pierdut si Eu, si totusi alta continua aventurile eroinei noastre, si ne prezinta evolutia sa de la inceput si pana la final. Sunt niste carti usor de citit si nu te pierzi in detalii. Mi-ar placea sa ecranizeze si ultimele doua parti, ar fi potrivit de vizionat dupa o saptamana grea de munca. Pare putin ce am citit, insa astea au fost cele care chiar mi-au placut intr-o masura in care sa va si povestesc despre ele. Pretul unei carti este in jur de 40 lei. Ultimele doua parti le-am luat de pe Elefant la reducere si au fost 38 lei ( amandoua).

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s